TAPETSERING

Rätt färg har förmågan att ge hemmet nytt liv.

Den stora skillnaden mellan tapetsering och målning av väggar är behovet av grundarbetet med ytan. Tapeter har förmågan att i vissa utrymmen kunna dölja sådant som färg inte kan. Fördelen med tapet är möjligheterna till en mer unik stil då tillgängligheten till färg, mönster och ton är närmast oändlig. Nackdelen däremot är att det krävs lite extra underarbete när det senare är dags att göra om i framtiden.

Tapetsering sker oftast i ett helt rum men kan till stor fördel även fungera som ett komplement till målade väggar genom att bli fondvägg eller som utsmyckande bakgrund till en speciell möbel som vill framhävas. Idag finns även möjligheten att ge väggen extra krydda med exempelvis en fototapet.

Att tänka på är att välja en tapet som passar utrymmet den ska vara i. Då tapeter kan vara dyra är det oftast ingen anledning att köpa en dyr tapet till ett utrymme där slitaget kommer att vara stort. Skillnaden med en dyrare tapet är att den oftast har en slitstarkare yta och inte avsöndrar färg samt att mönstertrycket ofta passar bättre i skarvarna. Länkar till inspirerande sortiment finner ni här under.

- Tapetorama.se

- Photowall.se